Nike N+TC

För den som vill komma i form finns en mängd olika gym, träningsmetoder, maskiner och verktyg. Problemet kan vara att alla träningsformer inte passar alla, och att det kan vara svårt att veta vilken man ska välja beroende på det resultat man vill uppnå. Mobilappen N+TC kan vara en bra hjälp för att komma underfund med vilka övningar som passar just dig, och kan dessutom ge dig inspiration och motivation till att träna.

Något som kan vara bra att veta till att börja med är att appen är helt gratis. Den har skapats av Nike, och genom att göra den gratis och tillgänglig för alla markandsför Nike sitt varumärke, samtidigt som de skapar goodwill hos kunderna. Andra sätt som företag kan marknadsföra sig är via profilkläder, något som Nicma Collection vet mycket om.

Nikes app innehåller en mängd olika övningar, som tillsammans utgör fler än 100 träningsprogram för hela kroppen. Varje övning förklaras med bilder och videor. Du kan få anpassade program från appen beroende på vilket mål du väljer med din träning: att bli smal, att skapa definition eller att bygga muskler. Du kan också plocka ihop ditt eget program, kanske för att ta itu med ett särskilt område på kroppen eller helt enkelt ett som innehåller dina favoritövningar?

För att motivera dig och ge dig en känsla av att du går framåt i din träning, mäter appen dina prestationer i de olika övningarna, i form av minuter, kalorier och hur många gånger du tränat. Appen motiverar dig också genom att fira delmål i träningen, som när du tränat ett visst antal minuter, och genom att skicka dig meddelanden från NTC Club, Nikes träningsklubb, som du också går med i när du loggar in i appen. I klubben kan du också dela med dig av dina prestationer, och på det sättet få både stöd och inspiration från andra, samtidigt som du stödjer och inspirerar dem.

Anna Dahlbäck, Cecilia Lenk och Caroline Nyström har alla tre testat Nikes app, och de ser flera fördelar med den. Bland annat menar de att den kan vara bra om man känner sig lite vilsen på gymmet, och vill få inspiration till att göra något annat än att använda maskinerna. De tycker också att appen kan användas av alla, från nybörjare till veteranerna på gymmet, eftersom du själv ställer in intensitetsnivån på övningarna. Slutligen tycket de också att appen är väldigt snygg, vilket ju aldrig är en nackdel.

Nike+tc 1

originmag