Endomondo

I alla sporter och i all form av träning är det viktigt att kunna mäta och jämföra sina resultat för att avgöra om man blir bättre. Det är också viktigt att få stöd och bli peppad av sina nära och kära. En app som kan hjälpa dig med båda dessa saker är Endomondo. Endomondo är bara en av alla motionsappar som finns tillgängliga gratis, men den har några funktioner som gör att den står ut från mängden.

Endomondo var en av de första motionsapparna som utvecklades. Den har, precis som många andra appar, en GPS-funktion som gör att du kan se vilken rutt du har motionerat på en karta, och dessutom få detaljerad information om varje kilometer i efterhand i en tabell, där du kan se vilken hastighet du hållit just den kilometern och hur lång tid den tog. Självklart kan du också se totaltiden för passet, din genomsnittshastighet och hur många kalorier du har förbränt. Du kan välja från ett stort antal sporter i appen, som löpning, gång och ridning, men appen går egentligen att använda till vilken sport som helst som tränas genom distanser.

Det som gör Endomondo till en unik app är möjligheten att dela din träning med dina vänner. Du kan koppla ihop appen med ditt Facebook-konto. När du börjar ett träningspass och startar appen skapas då automatiskt ett inlägg på Facebook med en länk till en karta, där dina vänner kan följa din träning live och lämna uppmuntrande kommentarer. Om du har hörlurar på medan du motionerar läser appen då upp vännernas kommentarer för dig. Dessutom läser den kontinuerligt upp information om hur många kilometer du sprungit, gått, ridit eller cyklat, hur lång tid du har motionerat totalt och hur lång tid den senaste kilometern tog.

Dina vänner kan kommentera träningspasset även efter att du är klar, och om du inte har aktiverat Facebook kan du välja att dela med dig av passet i olika sociala medier i efterhand. Det finns även ett så kallat community för användarna av appen. Genom detta och genom Facebook kan du bjuda in dina vänner till tävlingar och utmaningar, vilket kan ge dig extra motivation, och göra ditt ensamma löparpass i skogen till en social aktivitet.

Endomondo 1

originmag