Runastic bästa träningsappen 2016

Det finns få saker i livet som går upp mot ett ordentligt löppass. Att snöra på sig joggingskorna och ge sig ut i spåret inför arbetsdagen är att ge sig själv de perfekta förutsättningarna för en produktiv och glädjefylld vardag. Löpning har, föga förvånande, många positiva hälsoeffekter. Att springa bidrar till att stabilisera blodsockret samt stärka skelett, hjärta och muskler. Men att regelbundet ägna sig åt löpning gör även susen för det psykiska välmåendet och kreativiteten. Det är därför kanske inte så förvånande att många kreativa personer löptränar. Ett exempel är den japanske författare Haruki Murakami som skrivit en bok om hur löpningen hjälper honom att hålla igång skapandeprocessen.

Träningsappar ett bra motivationsknep

Trots löpningens många självklara och mindre självklara goda hälsoeffekter är det en aktivitet som många drar sig för. Orsakerna skiljer sig självklart från person till person men en vanlig anledning är att det ses som monotont. Det finns dock många knep för att ta mota bort känslan av långtråkighet. En peppande låtlista i lurarna är numera en självklarhet. Sköna och snygga träningskläder är inte heller fel. Men något som verkligen kan sporra även den mest hängivne soffpotatisen är en bra app. Med träningsapparnas intåg i vår vardag finns det oändliga möjligheter att göra löpträningen mer motiverande och lustfylld. Ett exempel på en bra träningsapp är Runtastic. Tidningen Råd & Rön utsåg 2016 Runastic som den bästa gratis löparappen till din fritid.

En aktivitet som du kan ta med dig

Löpningen är en aktivitet som passar alla åldrar och plånböcker. Det enda du behöver är ett par vettiga skor och en lämplig runda att springa. Du behöver inget gymkort och ingen personlig tränare, bara din egen viljestyrka. Har du väl gjort löpningen till en del av din vardag är det relativt enkelt att ta med den var du än befinner dig i världen. En morgonrunda på stranden i Thailand eller en eftermiddagstur runt Central Park i New York, dit du åker kan löpningen följa med. Slösa ingen tid! Ladda ned lämplig app, slå på den mest upplyftande musiken du vet och snöra på dig skorna, du kommer inte att ångra dig.

originmag